Advertentie

Ik heb Monica Haak leren kennen op Bookstagram. Vorig jaar las ik van haar Fatale Beloftes die zij in eigen beheer uitgaf. Het verhaal greep me toen al aan. Ik was daardoor al erg benieuwd naar Voor verdriet heeft niemand tijd.
Toen hij op de mat viel ben ik direct gaan lezen.
Een aantal stukken zijn drastisch op de schop geweest wat het boek nog mooier en het verhaal nog completer maakt. Voor mij waren sommige stukken confronterend en herkenbaar. Zelf als tiener het nodige meegemaakt waardoor je je totaal kunt inleven in zowel Liv als Emerald.
Het wordt pijnlijk duidelijk dat iedereen een verlies op zijn eigen manier verwerkt en praten niet voor iedereen de uitlaatklep is. Het verhaal laat zien hoe belangrijk ware vriendschap is. Sta jij daadwerkelijk klaar voor een ander als die ander het ontzettend moeilijk heeft? Ben je bereid om voor iemand door het vuur te gaan? Het boek zet je aan het denken en daar houd ik wel van.
.
Ware vriendschap kent geen grenzen. Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden. Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist. Ze worden meteen de beste vriendinnen, wat hen beiden hoop geeft op een positieve toekomst.

Reacties op: Vriendschap is de sleutel

21
Voor verdriet heeft niemand tijd - Monica Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners