Gemeenplaatsen
Toen ik 'Vele hemels boven de zevende' las, het eerste boek van Griet Op De Beeck, was ik behoorlijk van de sokken geblazen en dus ook direct verkocht voor al het volgende werk van deze talentvolle schrijfster. Wat een prachtig boek, zoveel emoties, zo treffend beschreven. Sindsdien heb ik inderdaad alle boeken die ze inmiddels gepubliceerd heeft, gelezen. Een tweede voltreffer was er niet bij, maar het bleef toch ver boven de middelmaat. Dus toen ik dit boekenweekgeschenkboekje in de bib tegenkwam, was ik er niet zeker van of ik het gelezen had of niet. Het boekje is van 2017 en mijn geheugen is niet meer wat het geweest is. Maar al snel had ik door dat ik dit wel al eerder gelezen had, maar ik heb het dan toch maar eens herlezen. Naar aloude gewoonte heb ik vervolgens ook de recensies op Hebban gelezen. En die hebben me toch wel de ogen geopend. Dit boekje staat vol gemeenplaatsen en speelt in op de opinie van de goegemeente. Platgetreden paden, inspelen op maatschappelijke trends. Het verhaal is magertjes en vergezocht, vind ik. Maar wat wil je als je maar 80 bladzijden hebt om het tweede leven van weduwe Olivia (na een lang en ongelukkig huwelijk) te beschrijven. Schrijven doet Op De Beeck nog altijd zeer goed, maar uiteindelijk werd deze tweede lezing een tegenvaller. Maar wees gerust Griet, ook je volgende boeken zal ik lezen.