Tijdverspilling

Luc  Steensels Luc Steensels
11 mrt 2022

Laat ik maar onmiddellijk met de deur in huis vallen : dit boek was echt niet aan mij besteed. Het heeft me serieus moeite gekost om het alsnog uitgelezen te krijgen. Ik heb verschillende keren op het punt gestaan om het lezen te staken, iets wat ik beter gedaan zou hebben.Eigenlijk gaat het boek over ontrouw : in een cryptische stijl, zonder hoofdstukken en met switches van verhaalstandpunten in het midden van de tekst en zonder onderbrekingen, dwalen de protagonisten door de straten van Milaan en Rimini. De schrijver vindt het nodig om deze allemaal op te noemen. Voegt het iets toe aan het boek? Ik dacht het niet. Ik had toch meer diepgang verwacht rond de begrippen trouw en ontrouw en de consequenties ervan. Waarschijnlijk is dit toch een autobiografisch boek, maar uiteindelijk is het een grote verrechtvaardiging of sublimatie van de scheve schaats en het verlangen naar andere vrouwen (en mannen) dan degene waaraan ze trouw beloofden. Voor mij voegt het niets toe aan de ethische kwestie rond de legitimiteit van de monogamie of de verrechtvaardiging van lust in de relatie. Jammer van mijn leestijd.

Meer recensies van Luc Steensels