Advertentie

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer is al in 2012 verschenen, dus al best een 'oudje'. Toch zou iedereen het moeten lezen en/of voorlezen. Het is werkelijk wonderschoon.
De hoofdpersoon in dit boek is Marius Mindermeer en hij houdt van woorden, verhalen en boeken. Hij is bezig met het schrijven van een boek over zijn leven. Op een dag komt hij in een storm terecht en krijgt hij van een zwevende dame een boek dat hem naar een speciaal gebouw wijst. Een gebouw vol met boeken, vol met verhalen en knisperende bladzijdes. Marius blijft hier wonen en verzorgt de boeken met veel liefde. Ook vergeet hij niet om boeken te delen met andere boekenliefhebbers. Marius wordt ouder, maar de boeken en de verhalen veranderen niet en zij zorgen nu voor Marius door hem voor te lezen. Op het eind rondt Marius zijn eigen boek af en neemt hij afscheid van alle boeken en het gebouw. Het is tijd om te gaan.
Dit boek is gebaseerd op de succesvolle korte animatiefilm, die zelfs bekroond is met een Oscar. Dit prentenboek leest als een modern sprookje met magische elementen. Het is een lofzang over het belang van lezen, verhalen vertellen en verhalen delen. Magisch maar ook zo waar.
De illustraties zijn werkelijk prachtig. Het prentenboek is een waar kunstobject op zich. Hierdoor zullen niet alleen kinderen hiervan genieten, maar ook zeker volwassenen.

Reacties op: Wat een prachtig verhaal!!!

12
De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer - William Joyce
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners