Heerlijke feelgood-roman

Mandy Braakhekke Mandy Braakhekke
27 mrt 2020

In Oost west thuis best maken we kennis met Evvie Drake, voor wie Oost west thuis best eigenlijk helemaal niet geldt. Een jaar geleden is haar man Tim plotseling overleden. Haar beste vriend en steun en toeverlaat Andy denkt dat ze rouwt en Evvie laat hem in die waan, maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het grote huis en het geld aan moet. Dean Tenny was ooit een fantastische werper bij honkbal, maar hij kan niet meer werpen, zijn ondergang is een feit. Andy stelt voor dat Dean het appartement aan de achterkant van Evvies huis huurt. Evvie stemt toe, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Tim en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, lijkt…

Linda Holmes heeft met Oost west thuis best een lekkere feelgoodroman neergezet. In het begin is het even wennen aan de ellenlange beschrijvingen. Toch wordt dit gedurende het verhaal minder, en naar mijn mening dus beter. Gooi het boek dus niet te snel aan de kant, maar geef het een kans.

De hoofdpersonen Evvie en Dean hebben ieder op hun eigen manier te dealen met hun ‘struggle’. In de wanhoop elkaar te helpen, worden ze soms beide wat onhandig. Hierdoor voel je je als lezer enorm betrokken bij de personages en word je het verhaal ingezogen. De problematieken die ze hebben zijn door Holmes heel herkenbaar weergegeven, wat ervoor zorgt dat je je als lezer gemakkelijk in de acties van de hoofdpersonen kan verplaatsen.

Linda Holmes heeft op een fantastische manier de vriendschap tussen Evvie en Andy beschreven. Iedereen wil graag zo’n vriendschap; een vriend als Andy.

Het enige minpuntje aan dit boek zijn de lange beschrijvingen aan het begin. Gelukkig herpakt Holmes zich op tijd en wordt het een romantisch feelgoodverhaal. Perfect voor in de vakantiekoffer!

Meer recensies van Mandy Braakhekke