Feelgood met een extra dimensie
Voor de Hebban Leesclub mocht ik Omkijken naar morgen lezen. Wat een feestje!
In Omkijken naar morgen maken we kennis met Femke. Ze heeft een leuke baan, waarvoor ze door heel Europa reist. Toch gaat het niet goed met Femke en haar huisarts vertelt haar dat ze rustiger aan moet doen. Als haar werkgever haar vervolgens op non-actief zet, besluit Femke terug te gaan naar Nederland. Voor Femke is dit hét moment om haar problemen het hoofd te bieden, maar dit is zo makkelijk nog niet. En dan krijgt ze ook nog gevoelens voor een man, op wie ze onder ‘normale’ omstandigheden niets uit had gedaan.
Omkijken naar morgen is het vervolg op Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen. Maar wat Wendy Brokers knap heeft gedaan, is dat alle delen afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. Toch zou ik je willen aanraden de boeken lekker ‘op volgorde’ te lezen.
Wendy Brokers heeft met Omkijken naar morgen een heerlijke feelgoodroman geschreven. Haar schrijfstijl is luchtig, lekker vlot en bevat een heerlijke dosis humor op z’n tijd. Toch heeft Wendy een heftige thema verwerkt in deze roman, wat het een extra dimensie geeft. Dit heeft ze heel knap verwerkt. Je leeft als lezer zo intens mee met Femke, tot tranen aan toe, maar het feelgoodgevoel bij dit boek blijft overeind. Doe het maar eens!
Als Femke terug is in Nederland, heeft Wendy Brokers voor de lezer een feest van herkenning geschapen. Je kunt je perfect voorstellen in welke omgeving Femke zich begeeft. Op en top Nederlands, wat ook heel goed op de cover is afgebeeld. Neem bijvoorbeeld de boerderij van tante Aaltje, waar de keukentafel een rood-wit geblokt tafelkleed heeft en tante Aaltje koffie zet met opgeklopte melk. Je proeft het als lezer gewoon!
Omkijken naar morgen is een heerlijk boek, een dikke vette vijf sterren waard. Het heeft alles: lekkere schrijfstijl, heerlijke feelgood maar met een extra dimensie waardoor het zeker niet voorspelbaar is. Je moet echt even van dit boek bijkomen, in positieve zin van het woord.