Heerlijk boek over macht, geld en tennis
Rechtenstudent Conor O’Toole heeft in de zomer een bijbaan als tennisleraar in Cutters Neck, een omheinde conclave in de buurt van Cape Cod. Conor mag les geven aan superrijke mensen. Toch blijkt het binnenharken van klanten lastiger dan gedacht. En als een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd aanbiedt hem het dubbele te betalen, kan hij dit met geen mogelijkheid weigeren. Hij heeft het geld hard nodig om insuline te kopen voor zijn zieke moeder, om zijn rechtenstudie af te maken en schulden af te lossen. Behalve zijn kwaliteiten als tennisleraar, wil de vrouw ook gebruikmaken van Conors kwaliteiten naast de baan. Het duurt dan ook niet lang of hij raakt verstrikt in een erotische affaire. Een affaire die hij enerzijds doet voor het geld, maar al snel kan hij niet meer zonder. Als hij vervolgens een meisje ontmoet waar hij tot over z’n oren verliefd op wordt, weet Conor het voor elkaar te spelen de affaire en zijn verliefdheid te combineren. Tot hij een onherstelbare misser slaat…
Voor Hebban mag ik dit moet recenseren. Mijn interesse werd gewekt doordat het onder andere over tennis gaat. Als tennisfanaat leek het me leuk hier eens een thriller over te lezen.
Met De Winnaar heeft Teddy Wayne zijn internationale doorbraak te pakken. Het is dus voor mij ook voor het eerst dat ik iets van deze Amerikaanse auteur lees. En dat is me goed bevallen. Wayne heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je snel door het boek van 395 bladzijdes heen leest. Knap hoe hij bij de lezers ook de irritatie kan opwekken voor al die rijke mensen op Cutters Neck. Alle vooroordelen komen voorbij en worden lekker aangedikt.
Voor Conor O’Toole heb je als lezer veel sympathie. Hij is een harde werker, zowel als tennispro en als student. Daarnaast heeft hij ook nog eens de (financiële) zorgen voor zijn zieke moeder. Het roept allemaal sympathie op voor Conor.
Zijn liefdesaffaire met Catharine is alleen voor de seks, goed betaalde seks. De dominantie waarmee Catherine de touwtjes in handen heeft, geeft haar het imago van een verwend nest. En dat klopt ook, zij is zo rijk vanwege haar ex-man. Zelf heeft ze nooit een vinger uitgestoken. Bij mij wekte ze irritatie op. Sterker nog: ik kreeg zin om op haar te schelden! Dat heeft Wayne goed gedaan. De beschrijvingen van de personages zijn zo treffend dat je je als lezer volledig in kunt leven.
En dan de liefdesrelatie die Wayne heeft met Emily. Een meisje dat wat labiel is en zo nu en dan naar therapie gaat. Ze is het grote geld gewend, maar keert zich af van die snobs uit Cutters Neck, die alleen maar zo rijk zijn omdat hun voorouders goede zaken hebben gedaan. In deze relatie is Conor de stevige basis, tot hij een fout begaat… Vanaf dit punt wordt het verhaal een beetje thriller-achtig, maar ik heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten! Wat dat betreft had ik iets meer van het verhaal verwacht. Maar desondanks was het een super boek om te lezen. Door de schrijfstijl en de sfeer die Wayne omschrijft van de omgeving en de mensen, zit je echt in het verhaal.
Hebban, dank voor het recensie-exemplaar! Ik heb er van genoten!