Een emotionele reis
Cath houdt van haar werk bij Haynes Fine Arts Galleries en heeft eindelijk haar leven weer op de rit. Als ze op een feestje Joran tegenkomt, een straatartiest die ooit haar hart veroverde, merkt ze dat ze nog altijd gevoelens voor hem heeft. Maar zal hij haar ooit vergeven voor de fouten die ze heeft gemaakt?
De hereniging van Cath en Joran op het feestje is duidelijk een belangrijk punt in het verhaal. De ontmoeting doet vonken overslaan en als lezer kon ik merken dat ze een gedeeld verleden hebben. De emoties van Cath zijn goed te volgen; ze voelt zich nog altijd aangetrokken tot Joran, maar tegelijkertijd is er ook angst voor het vertrouwen dat verloren is gegaan.
In dit boek word je meegenomen op een zoektocht naar een tweede kans. De twijfels en angsten van beide personages geven het verhaal een realistisch randje. De subtiele manier waarop het verleden wordt ontrafeld, houdt de spanning goed in het verhaal.
Hoewel "Schilder mij" een heerlijk liefdesverhaal is dat je meeneemt op een emotionele reis vol spijt, hoop en boeiende gebeurtenissen, mist het soms wat diepgang. Het verhaal draait voor een groot deel om de spanning en seksualiteit tussen Cath en Joran, evenals om de zoektocht naar vergeving. Al met al is het een heerlijk verhaal om tussendoor te lezen.