Net een speurtocht!
Emilia is een heks en leeft met haar familie in het geheim tussen de mensen. Ze is heel erg close met haar tweelingzus. Als ze haar zus dood aantreft, breekt haar hart in stukjes. Het enige waar Emilia nog aan kan denken is de moordenaar van haar zus vinden. Tijdens haar zoektocht komt ze Toorn tegen, een van de prinsen van de hel, en ze besluiten samen te werken om de moordenaar te vinden.
In het begin moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. Het duurde dan ook even voor ik goed in het verhaal zat. Ik vond het ook jammer dat er op de achterflap al stond dat haar zus dood zou gaan, hierdoor was het voor mij geen complete verrassing meer. Het verhaal zou beter tot z'n recht zijn gekomen als dit vager was verwoord zodat het een verrassing zou blijven.
De beschrijvingen van het boek zijn levendig en gedetailleerd, waardoor je jezelf makkelijk kunt verliezen in het verhaal. Zowel Emilia als Toorn zijn erg boeiende personages. Emilia is levendig neergezet en haar vastberadenheid, moed en intelligentie geven het verhaal de nodige diepgang. De connectie tussen Emilia en Toorn is gevuld met spanning, chemie en af en toe een klein beetje humor.
Tijdens het lezen wilde ik steeds meer over Toorn en de andere prinsen te weten komen. Het voelde alsof ik in een speurtocht terecht was gekomen. Door deze toevoeging kreeg het verhaal ook meer diepgang. Ik kon me goed inleven in de personages maar voelde ook af en toe wat frustratie over de keuzes die Emilia maakte. Ook de familie van Emilia, zoals haar oma, vond ik helemaal geweldig. Haar oma is een scherpe vrouw die geen blad voor haar mond neemt.
Als je houdt van een zoektocht, spanning en een romantisch verhaal, dan is dit zeker een boek dat je moet lezen. Het heeft een goede balans tussen spanning, mysterie en romantiek. Ondanks de trage opstart vind ik dit boek zeker vijf sterren waard!