Vermist
Wanneer de gebroken botten van een vrouw in een koffer worden aangetroffen op een drukbezocht strand, wordt rechercheur Billie Ann Wilde op de zaak gezet. Op het bagagelabel staat de naam Danni geschreven, de naam van haar beste vriendin. Al jaren vreest Billie dat de geheimen uit haar verleden haar dierbaren in gevaar kunnen brengen. Die angst lijkt werkelijkheid te worden wanneer Danni kort daarna spoorloos verdwijnt en een andere vermiste vrouw wordt teruggevonden. Vervolgens wordt er opnieuw een koffer met botten gevonden. En dit keer staat Billies eigen naam op het label… Lukt het haar om het verleden onder ogen te zien en haar connectie met de gestoorde dader te ontrafelen voordat er nieuwe slachtoffers vallen?
Ook in dit deel worden direct meerdere verhaallijnen geïntroduceerd, maar doordat ik inmiddels meer bekend ben met de schrijfstijl, kon ik gemakkelijker in het verhaal komen. Het perspectief wisselt tussen rechercheur Billie Ann Wilde en andere belangrijke personages. Daarnaast zorgen hoofdstukken met transcripties van politieverhoren voor extra diepgang, waarbij stukje bij beetje meer wordt onthuld over gebeurtenissen uit zowel het verleden als het heden.
Het verhaal gaat vrijwel meteen verder met het privéleven van Billie, met name de impact van haar recente onthulling – dat ze op vrouwen valt – en hoe haar gezin hiermee omgaat. Zo wonen Billie en haar man Joe niet langer samen, en worstelen hun kinderen ieder op hun eigen manier met deze verandering in de gezinssituatie. Willow Rose weet in dit tweede deel Billie’s persoonlijke ontwikkelingen en de gevolgen van haar scheiding op krachtige wijze te verweven in de verhaallijn. Waar haar complexe en boeiende personage in het eerste deel al overtuigend werd neergezet, krijgt Billie in dit vervolg nog meer diepgang.
Gaandeweg wordt duidelijk dat Danni – de vermiste vriendin – voor Billie veel meer is dan alleen een vriendin. Ze heeft namelijk gevoelens voor haar, wat extra druk op Billie legt en het lastig maakt haar emoties onder controle te houden. Omdat ze niemand heeft bij wie ze haar gevoelens kan delen, drijft ze zichzelf tot het uiterste. Dat maakt het voor Billie des te belangrijker om Danni terug te vinden. Hoewel de buitenwereld hier niets vanaf weet – uit angst dat ze dan van de zaak wordt gehaald – zet ze alles op alles om haar vriendin te redden, terwijl er tegelijkertijd een orkaan nadert. Ondanks alles blijft Billie Ann een gedreven rechercheur. Haar persoonlijke worstelingen maken haar menselijk en geloofwaardig.
In dit deel worden de verschillende personages naar mijn idee met meer diepgang en op een prettigere manier in de verhaallijn uitgewerkt dan in het vorige deel. De verschillende verhaallijnen en gebeurtenissen zijn mooi met elkaar verweven. Het verhaal ontvouwt zich als een groot mysterie, dat eindigt in een verrassende ontknoping waarbij alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Als lezer word je regelmatig op het verkeerde been gezet en blijft de spanning constant voelbaar en hoog. Het boek bevat een sterke plotwending, die mij meteen nieuwsgierig heeft gemaakt naar het derde deel in de reeks.