Advertentie


"Waarom moet ik u tegen jou zeggen - Karin Driegen  4 sterren   
 
Een prachtig verhaal over een gezin die zich in de tweede wereldoorlog staande moet houden.
Minnie die vanuit Duitsland naar Nederland is geëmigreerd en een Nederlandse man Douwe die verzetsstrijder is.  Ze hebben drie kinderen, waarvan hun oudste zoon is ondergedoken.
 
Het verhaal speelt zich af bij Groningen waar Douwe vecht voor de vrijheid. Hij doet er alles aan om mensen te helpen, maar dit wordt hem niet makkelijk gemaakt. Ondertussen moet Minnie  haar uiterste best doen om begripvol te zijn en haar kinderen te helpen.  Minnie  weet niet wat Douwe precies allemaal doet en ook weet ze niet dat haar dochter haar man veel helpt. Doordat Minnie over alle details van het verzet in het ongewisse wordt gelaten, krijgt ze steeds meer wantrouwen en voelt ze zich er alleen voor staan. Ze wordt met de nek aangekeken in het dorp, omdat ze een ‘Mof’ is.  
 
Aan het einde van de oorlog wordt Douwe alsnog opgepakt, doordat hij door iemand wordt verraden.
Hoe dit verder afloopt moet je echt zelf gaan lezen.  Dit is een oorlogsverhaal wat ik nog niet eerder had gelezen.  Zeer realistisch en het neemt je mee naar een verschrikkelijk moeilijke tijd van honger, angst, liefde en doorzettingsvermogen.  
 
Op de website van de schrijfster  www.karindriegen.nl  vind je foto’s van haar grootouders, waar het boek op geïnspireerd is.  "
 

Reacties op: Prachtig verhaal

48
Waarom moet ik u tegen jou zeggen? - Karin Driegen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners