Geweldige intriges die de aandacht boog goed gespannen houden.

Margje_V 11 september 2023

Dᴇ Oᴘᴘᴏʀᴛᴜɴɪsᴛ – Eʟʏsᴇ Fʀɪᴇᴅᴍᴀɴ⭐⭐⭐⭐, 5

Alana Shropshire heeft een dochter met Spierdystrofie die 24 per dag zorg nodig heeft. Ze werkt in een Noodopvang voor vrouwen die slachtoffer van geweld zijn en heeft al een hele tijd geen contact meer met haar familie. Dat haar vader ontzettend rijk is kan haar niets schelen, ze redt zichzelf wel.

Maar als haar broer haar een mail stuurt dat haar vader met een bijna veertig jongere vrouw gaat trouwen en hun erfenis dus in groot gevaar komt, gaat ze toch naar haar ouderlijke huis als ze een uitnodiging van de verloofde van haar vader krijgt. Want de erfenis wil ze wel, al was het maar voor haar dochter om haar verzorging te betalen.

Kelly was de verpleegkundige van haar vader, die na een beroerte in een rolstoel terecht kwam en hij werd verliefd op haar. Zoons Martin en Teddy willen koste wat het kost de trouwerij voorkomen en zo beginnen de intriges en verraderlijke spelletjes.

Alana heeft een hekel aan haar vader, die eigenlijk haar stiefvader is en wil echt wel meedoen met haar broers om Kelly te laten verdwijnen.

Geweldige intriges die de aandacht boog goed gespannen houden.

Twistplots die maar heen en weer blijven gaan en je steeds op de verkeerde voet zetten en zinnen die je laten glimlachen.

“Je vindt mij een zeur? Dan zou ik maar eens bij mezelf re rade gaan. Je weet donders goed dat een zeurende vrouw eigenlijk gewoon voor een waardeloze man staat.”

Ergens driekwart van het boek krijg je spontaan een beroerd gevoel bij wat er in het verhaal gebeurd. Ergens verwacht je het als lezer, maar toch is de schrik er. ‘Nee toch!’ Heel erg knap hoe de auteur dit heeft geschreven.

Geheimen, acceptaties, wraakgevoelens, frustraties en chantage vliegen door het verhaal alsof het niets is. Een echte pageturner.

Vierenhalve ster.

Genre: Literatuur/Roman