Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Geniet en laat je betoveren door de magie van het vintageboetiekje in Primrose Hill

Margje_V 04 april 2024

Als Sophy haar relatie stuk loopt, omdat haar vriendje haar alleen maar als een lopende betaalpas zag, moet ze noodgedwongen bij haar moeder op de bank gaan bivakkeren.  Ze heeft niet een erg goed contact met haar vader, maar als hij haar een baan aanbiedt in zijn vintageboetiek in Primrose Hill, neemt ze dat met beide handen aan. Zo kan ze mooi sparen, want ze is van plan om naar Australië te gaan emigreren. Haar grootouders hebben daar een schapenfarm en daar wil Sophy eerst een paar maanden naartoe.


Al snel blijkt dat het personeel van het vintageboetiekje niet echt bij Sophy past. De kleding is echt vintage en ontzettend duur. Het zijn allemaal pronkstukken en ze worden aangekleed met de meest prachtige sieraden die juwelier Charles overal op weet te duiken. Hij is zo perfect, maar hij valt vast niet op vrouwen.   De bedrijfsleider is een vreselijk mens die Sophy niet eens bij de jurken in de buurt laat komen.   Hoe moet ze hier een aantal maanden werken als de eerste dag al verschrikkelijk is?


Dit is een feelgood die je meeneemt naar de twintig en dertiger jaren, met al haar pracht en praal. Of toch liever een stukje vintage van de jaren vijftig?  Je komt het allemaal tegen door de verhalen van de jurken die in de boetiek hangen. Het reilen en zeilen van de boetiek, het vermaken van de jurken, de klanten, noem het maar op. Een ‘lekker weg lees boek’ die je tussen de bedrijven door kunt lezen. Je pakt de draad zo weer op.  De personages  zit niet erg veel diepgang in, maar dat is ook niet nodig in dit verhaal. Het laat precies zien wat je nodig hebt van de mensen waar je over leest. Tussen de regels door krijg je ook nog wat mee van de relatie tussen Sophy en haar vader.


Geniet en laat je betoveren door de magie van het vintageboetiekje in Primrose Hill.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Margje_V