Spannende thriller

Margo Jagt 24 maart 2025
Voor de leesclub van de boekenreizigers mocht ik De laatste wens van Marieke Damen lezen. Marieke Damen heeft al meerdere boeken op haar naam staan en ze heeft de Thrillzone Award gewonnen. Zelf heb ik al eerder genoten van haar boek Stilleven. De cover van De laatste wens lijkt vanaf een afstand wat romantisch, maar als je naar de details gaat kijken zie je toch een kapotte vaas.

Nadja heeft samen met haar man Steven een begrafenisonderneming. Alles in hun leven lijkt perfect, totdat Steven verongelukt. De politie gaat uit van een ongeval, maar Nadja vertrouwt het niet. Steven was altijd een voorbeeldige rijden, hij zou nooit te hard rijden en die weg kende hij echt heel erg goed. Als er meer slachtoffers in haar omgeving vallen, weet ze het zeker: ze is in gevaar. Ze moet erachter komen wie haar leven tot een hel wil maken. En waarom wil die persoon dat doen?
De gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op en in combinatie maar haar vlotte schrijfstijl leest het boek als een spannende thriller. De ene climax wordt weer opgevolgd door de andere climax.

Het boek wordt vanuit verschillende personages geschreven en het boek wisselt tussen het heden en verleden. Dit maakte het boek voor mij extra raadselachtig, want bij sommige hoofdstukken weet je niet vanuit welk personage het wordt geschreven, maar dit wordt gedurende het boek allemaal duidelijk. Doordat je de personages vanuit het ik-perspectief leest, weet je ook echt wat ze denken en voelen. In het boek voel je echt de angst van Nadja en de drang om haar familie te beschermen. Gaat het haar lukken?

Meer recensies van Margo Jagt