Moederstad

Margo Jagt Margo Jagt
8 mrt 2021

Philip Dröge (1967) is een Nederlandse schrijver, journalist en columnist die al meerdere non-fictie boeken op zijn naam heeft staan. Hij wordt altijd gezien als een indo, maar als je dit boek leest blijkt dat eigenlijk helemaal niet te kloppen. Om achter zijn 'echte' roots te komen gaat Dröge op zoek naar zijn familiegeschiedenis. In dit boek word je al lezer meegenomen naar het huidige Jakarta. Tijdens zijn zoektocht kom je veel te weten over het leven en de stad Jakarta en tegelijk lees je ook een roman die 300 jaar teruggaat in de tijd. Beetje bij beetje kom je alles te weten over zijn familie in zijn Moederstad. Dröge weet de geschiedenis over Nederlands-Indië op z'n manier te vertellen dat het voor iedereen toegankelijk is, want het is zeker geen saaie geschiedenisles geworden met alleen maar feitjes. Natuurlijk blijft het een non-fictie boek, maar op veel momenten voelt het alsof je een roman leest. Wat ik mis in dit boek zijn foto's, afbeeldingen, plattegronden en een stamboom van de familie Dröge. Als je het boek opent, dan vind je een kaartje van Jakarta/Batavia, maar daar houdt het helaas ook op.

Meer recensies van Margo Jagt