Deze hondenfan is fan...

Marieke Douwes-Fransz 13 oktober 2022 Auteur
Onlangs las ik Katzwijm en wat een avontuur was dat. Ondanks dat ik veel katten om me heen heb gehad ben ik toch meer een hondenmens. Ik was dus heel benieuwd hoe ik dit boek zou ervaren. Kort gezegd: als manlief me niet tegen had gehouden had ik nu een paar katten uit het asiel gehaald! Het liefst Siamezen...
Die malle Didi haalt me daar toch een bijzondere fratsen uit. Lag ik op pagina 1 in een deuk, schreeuwde ik een paar pagina's verder 'nee! niet doen!' En ze deed het toch.
Didi is toegankelijk, is de dame die je als beste vriendin wilt en die je tegelijkertijd ook een beetje wilt beschermen. Gelukkig zijn daar haar beste vrienden die dit allemaal op waarde weten te schatten. En ze gunnen haar ook nog een andere schat in de vorm van iets op twee poten in plaats van vier. Alleen zit Didi daar zelf dus niet zo op te wachten, geef haar maar iets wat spint en miauwt. Maar omdat ze niet de beroerdste is, stemt ze in met een bizar plan en al snel rolt ze van de ene situatie in de andere. Er zitten een paar wijze levenslessen in dit boek verstopt maar die ga ik hier niet verklappen. Katzwijm is een aanrader zegt dit hondenmens.

Meer recensies van Marieke Douwes-Fransz