Een heerlijk debuut!
Ik zag het boek al regelmatig voorbij komen en werd daardoor erg nieuwsgierig. In eerste instantie vond ik de cover wat gewoontjes maar daar ben ik van teruggekomen. Hij past namelijk perfect bij het heerlijke verhaal! Want wat een rust straalt de cover uit en dat is ook precies wat Mienke Fijen met haar boek bereikt heeft: je komt helemaal tot rust. Wat knap is want het boek is nergens ook maar een tikkeltje saai te noemen! Er gebeurt van alles van heftig tot minder heftig en je leeft zo met Annabelle mee dat je gewoonweg niet wilt stoppen met lezen.
Het is ook niet voorspelbaar. Goed, het is een feelgood dus het is natuurlijk wel de bedoeling dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht komt. Maar het gaat niet zoals je in eerste instantie zou verwachten en dat prikkelt de nieuwsgierigheid (waar ik sowieso al snel last van heb!)
Ik heb me twee dagen in Noorwegen gewaand terwijl ik er nog nooit geweest ben. Het wordt zo beeldend beschreven dat het is alsof je zelf op plaatsen loopt waar je (ik althans) nog nooit een stap hebt gezet.
Annabelle staat voor een aantal keuzes die ze moet maken en het is voor de lezer echt niet helemaal zeker of ze wel de keuze maakt die je zou verwachten. Dat is knap gedaan. Al met al is dit een dikke aanrader!