Aangename verrassing

Marieke Douwes-Fransz Marieke Douwes-Fransz
12 mrt 2021

Een tijdje geleden las ik 'Liefde en andere geheimen' van Sarah Challis en daar was ik niet bijster enthousiast over. Leuk voor tussendoor maar het maakte weinig indruk. Dit boek stond nog in mijn kast en ik was benieuwd naar het verhaal omdat ik op facebook veel positieve reacties zag. Dus ben ik erin begonnen en ik heb ervan genoten. Een stuk beter dan het andere boek wat ik gelezen heb. Je merkt aan alles dat de schrijfster de Touareg-mannen een warm hart toedraagt en daardoor word je vanzelf nieuwsgierig naar ze.
Het verhaal op zich vond ik niet heel bijzonder. Twee nichtjes die de as van hun oudtante in de woestijn moeten uitstrooien. En toch is het een mooi reisverhaal geworden. Sommige dingen zie je van mijlenver aankomen maar dat is niet storend. Het verhaal van een oude vriendin van de oudtante vond ik leuk om te lezen en voegde absoluut iets toe aan het geheel. Het is niet zozeer dat je er als een sneltrein doorheen raast waardoor je het snel uit hebt maar het maakt zo'n indruk dat je door wilt blijven lezen en wilt weten hoe de schrijfster het verhaal laat eindigen. Tenminste, je kunt op je klompen aanvoelen dat één van de nichtjes in de woestijn blijft maar ik was vooral benieuwd hoe daar naartoe gewerkt werd. En dat is op een mooie manier gedaan. Ik geef het boek 4 sterren, geen 5 want er had volgens mij nog meer in gezeten.

Meer recensies van Marieke Douwes-Fransz