Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Dani van Doorn is een Nederlandse auteur en schrijft historische en feelgood romans en kinderboeken. Bjoeti en de Biest (2019) is een novelle met een feelgoodverhaal

Nina werkt bij een beautysalon met de illustere naam Bjoetisjan Sjop Eigenlijk is ze oefentherapeute en heeft deze baan tot ze in haar eigen vakgebied aan het werk kan. De - niet zo aardige - collega’s zorgen ervoor dat zij de mopperende Mevrouw de Biest als klant krijgt. Het gaat haar goed af en met een ontspannende massage lijkt ze best tevreden. Nina biedt aan om haar thuis te behandelen en dat mag. Ze blijft mopperen, maar mevrouw de Biest raakt ook gewend aan de therapie die goed aanslaat. Nina vindt het in het grote huis wel leuk, helemaal als ze ontdekt dat de inwonende neef Tom een knappe en leuke man is en dan is er ook nog de lekkere tuinman Max. Maar er is ook een hoop verwarring, want wie is wie en wie gaat er met wie en waar past Esther en haar zoontje in het verhaal?

Het verhaal is leuk en luchtig en draait om verkeerde aannames en verwarring. Daarbij is er nog de verdwijning van een erfenis met een ontknoping die wat spanning met zich mee brengt. Het is prettig geschreven en heeft een licht christelijke insteek. De personages zijn realistisch en herkenbaar, zelfs van de mopperende Mevrouw de Biest kent iedereen wel een voorbeeld in zijn of haar omgeving.

Een fijne feelgood novelle met humor verwarring, liefde en een tikje spanning en laat je na het lezen met een grote glimlach achter.

Reacties op: Fijne feelgood novelle

5
Bjoetie en De Biest -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker