Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Een boek met een bijzondere titel, die direct de aandacht trekt. Zomaar een week later trouwen? Het blijkt een uitspraak te zijn van een van de gasten van de uitbaters van een B&B in Wyns en tevens de ideale titel voor deze bundel met anekdotes.

Jan van der Leij is getrouwd met Afke en samen hebben ze een grote B&B: Gastopstal in Wyns (Friesland), een (door hun zelf) verbouwde boerderij met veel slaapplekken en een bijzondere extra accommodatie: De strowagen. In de jaren met deze B&B hebben ze al veel meegemaakt, leuke en minder leuke dingen (oa een grote brand), maar uit alle verhalen blijkt dat ze met hart en ziel werken voor en houden van hun bedrijf.

Jan en Afke zijn echte BN-ers geworden nadat ze hadden meegedaan aan het tv programma waarin B&B eigenaren elkaars accommodaties bezoeken en beoordelen. Dat er dan veel meer gebeurt dan wat er op tv te zien is, doet Jan even uit de doeken, want het ging niet allemaal zo gezellig en vlekkeloos aan toe als in de aflevering te zien is. Jan vertelt dat ze regelmatig herkend worden als ze eens weg zijn van hun bedrijf, alleen is dat dan vaak niet vanwege het tv-optreden, maar omdat ze oude gasten tegen het lijf lopen.

Jan heeft een hele serie anekdotes bijgehouden over hun B&B en die zijn nu gebundeld in dit boekje. Korte verhaaltjes over cliënten en gebeurtenissen, soms grappig, soms tenenkrommend, maar in ieder geval met humor beschreven. Avonturen met bijzondere (internationale gasten), problemen met boekingen, bijzondere aanvragen (is er plek vrij op onze trouwdag, en dan geen datum noemen) en ook over de problemen waar ze tegen aan liepen wat betreft regelgeving. Het zorgt voor een goed beeld hoe het is om een B&B te runnen.

De diversiteit van de korte verhaaltjes, de humor en overduidelijke liefde voor de B&B zorgen voor een leuk boek wat een glimlach oplevert na het lezen ervan.

Reacties op: Jan en Afke en hun liefde voor de B&B

1
Dan trouwen we toch een week later - Jan van der Leij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker