Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Na Grenzeloos en de novelle Gestrand is Lis Lucassen terug met een nieuw deel in de California Campus serie. Waar Jackson als in het eerste deel een rol speelde, krijgt hij in Genadeloos een hoofdrol.

Maar het is de Nederlandse Dani vanuit wie het verhaal wordt verteld. Zijn laat Nederland achter zich om te gaan studeren in Amerika. Met haar vertrek laat ze ook haar familie achter en een hoop ellende. Eigenlijk vlucht ze weg om aan de media hetze te ontkomen. Wat er precies speelt wordt in de loop van het boek duidelijk. In Amerika komt ze in het huis van Jackson terecht. Het eerste contact loopt niet zo soepel, maar gaandeweg blijken ze zich zeer tot elkaar aangetrokken te voelen. Toch staat hun beiden verleden een goede relatie in de weg. Net op het moment dat alles goed lijkt te gaan komt er een geest uit het verleden terug en staat alles op z'n kop.

Het is een heerlijke new adult roman welke valt onder de sports romance, alleen heeft in deze roman het deel sport niet zo'n grote rol. Belangrijker zijn de onderlinge verhoudingen die zijn veranderd na de ingrijpende gebeurtenis uit Grenzeloos. Troy en Jackson zijn niet bepaald meer vrienden en schuldgevoelens staan nieuwe ontwikkelingen in de weg. De komst van Dani zorgt wel voor nieuwe impulsen, maar de afstand blijft. Hoewel het voornamelijk het perspectief van Dani, krijgt ook Jackson zijn eigen hoofdstukken om zijn kan van het verhaal te vertellen.

Genadeloos laat je als lezer meevoeren naar de Amerikaanse campus en het leven van deze jongvolwassenen die al veel hebben meegemaakt en op zoek zijn naar een nieuwe balans in hun leven. Een pittige new adult, die heftige gebeurtenissen niet uit de weg gaat en waarin de personage zich ontwikkelen tot sterke mensen die open staan voor nieuwe vriendschappen en liefdes.

Reacties op: Het verhaal van Dani en Jackson

34
Genadeloos - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker