Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijke summer-read vol humor en liefde

Marieke Scheers 11 april 2024 Hebban Recensent
Ik houd van de verhalen Rebecca Raisin en was zeer blij toen ik bericht kreeg dat ik haar nieuwe verhaal mocht gaan lezen. En het was weer geweldig. De setting is prachtig, het eiland Santorini is zo mooi en dat heeft ze goed beschreven. Daarnaast de boekwinkel van haar oma. Wat een geweldige plek. Bibliotherapy is de beste boekwinkelnaam ooit en het idee van een nachtclub in een boekwinkel is volgens mij een gat in de markt.

Ook de personages zijn weer spot-on. Ik ben gaan houden van Evie, maar vooral van haar oma. Ze is 83 maar wat een geweldig mens. Ze was mysterieus, maar zo lief. De opvang van de honden en de manier waarop ze geniet van de aanwezigheid van Evie. Hoe diep die liefde gaat, valt aan het einde extra op. Evie is leuk en lief en een beetje sociaal onhandig, maar blijkt zich heel goed te kunnen redden. Ze wordt sterker en zelfverzekerder en maakt nieuwe vrienden.

Het verhaal is een grote zonnige droomvakantie om te beleven. Het is vrolijk, gezellig en er zit zoveel humor in. Ik heb van dit boek genoten en hoop dat er nog een vervolg komt. Vriendin Roxy kan toch niet alleen blijven?

Over Summer at the Santorini bookshop:

Santorini, een droomeiland, en Evie reist er naar toe. Niet geheel onvrijwillig. Ze is haar baan als bookscout kwijt en er is iets aan de hand met haar oma die daar is getrouwd met echtgenoot nummer negen en nu een boekwinkel runt. Dus haar moeder stuurt haar op reis om te controleren wat oma nu weer heeft bedacht. De boekwinkel is hemels, en de problemen zijn groot. Maar Evie, die niet zoveel met mensen opheeft, ontplooit zich als reddende engel en gaat daarvoor zelfs een fake-date aan met de knappe Georgios.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marieke Scheers

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?