Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Een origineel verhaal waarbij alles personages katten zijn, met wel zeer menselijke trekjes. Hettie Bagshot en haar sidekick Tillie runnen samen met Bruiser en Poppa het No 2 Feline detective agency. Ze lossen problemen op die variëren van vermissing tot moord. Het is een cozy-crime thrillerserie.

Dit deel is het achtste deel uit een serie waarvan het eerste deel in 2014 uit is gekomen, maar het boek is zeer goed los te lezen. Af en toe wordt er wat informatie gegeven over eerder zaken, maar dit staat totaal op zichzelf. In het stadje waar ze wonen, wordt geteisterd door een zware sneeuwstorm. En tijdens die storm zijn drie kitten vermist geraakt. Hette en Tillie worden ingeschakeld om de vermiste kittens terug te vinden en stuiten op een weeshuis met een vreemd streng en gelovig beleid. Ook ontdekken ze tunnels onder een landhuis, een ijsbunker en ijsgrot en krijgen te maken met een zigeuner heks en een boek “The Ice maid’s tale” wat een belangrijk onderdeel van de hun zoektocht blijkt te zijn.

Het is leuk en soms grappig en zelfs spannend en ontroerend en al lezende vergeet je dat je te maken hebt met katten ipv mensen. Van de grote hoeveelheid eten die constant voorbij komt, vooral het vele gebak laat je als lezer watertanden…. Een geslaagde poezelige cozy-crime.

Reacties op: Een geslaagde poezelige cozy-crime

1
The Ice Maid's Tail - Mandy Morton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker