Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Claudia is klaar met haar leugenachtige vriend en het hectische leven in Londen en vertrek naar Cornwall, Porthsteren om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt een leuk pandje naar een tweedehands boekwinkel annex café en start Healing waves, een winkel met alternatieve producten als kristallen en zelfgemaakte zeepjes.

Na twee jaar komen er nieuwe bewoners. Weduwnaar Jason met zijn puberdochter Millie en er komt ook een nieuwe winkel Hester’s Cauldron, die veel overlap heeft met Healing Waves. Ineens veranderd er veel voor Claudia. Ze krijgt diverse ruzies met heethoofd Jason, terwijl ze juist een goed band ontwikkeld met Millie. En tussen de twee winkels ontstaat er een strijd, wanneer Claudia iets zegt dat toevallig wordt opgevangen door een voorbijganger en het roddelcircuit de rest doet. Het wordt een zomer vol problemen, maar dankzij vrienden weet Claudia zich te redden. En dan schiet cupido nog raak ook.

The little shop in Cornwall is niet een heel origineel verhaal, maar het is wel goed uitgewerkt. Claudia, Jason en Millie zijn goed neergezet als personages en als lezer leef je met ze mee. Millie die nog verdriet heeft om de dood van haar moeder en haar vader de schuld geeft, Jason die een nieuw leven op wil bouwen en alles goed om zijn dochter te beschermen en Claudia die ongewild in situaties terecht komt en zich ondanks alle tegenslag weet te redden en een zeer fijn en lief karakter heeft. Ook de setting van een kleine badplaats in Cornwall met mooie natuur, zee en strand is herkenbaar en een fijne plek om over te lezen.

De schrijfster heeft gekozen voor een personage dat houdt van de kracht van kristallen en die er veel over weet. Daarnaast heeft ze ook een verhaallijn verweven over witchcraft en wicca, met de goede en de slechte kanten, wat het verhaal net weer wat meer biedt dan enkel een liefdesverhaal met problemen. De opbouw is goed en het is zeer goed leesbaar in het Engels. Het sluit af met oplossing van grote problemen en een heerlijk happy end en toch laat de schrijfster in het midden hoe het verder gaat in de strijd tussen de twee winkels en dat is jammer. Waarschijnlijk lost de tijd alles op en loopt het met een sisser af.

The little shop in Cornwall is een fijne feelgoodroman, met leuke en goed uitgewerkte personages in een heerlijke zomerse setting van Cornwall met zon, zee, rotsen en strand.

Reacties op: Fijne zomerse feelgoodroman

1
The Little Shop in Cornwall - Helen Pollard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners