Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mysterieus verhaal

Marieke Scheers 07 mei 2024 Hebban Recensent
Na de bijzondere roman De verborgen boekwinkel lag de lat hoog voor een tweede boek van Evie Woods. The storycollector is opnieuw een boek met een mysterieus verhaal. De Amerikaanse Sarah zit na een heftige gebeurtenis met zichzelf in de knoop en reist spontaan af naar Ierland waar ze een kleine cottage huurt. Ze ontdekt een dagboek van Anna uit 1911 die in deze cottage woonde. Tijdens het lezen ontdekt Sarah vanalles over The good people, elfjes en feeën die volgens verhalen veelvuldig aanwezig zouden zijn in Ierland.

The Storyteller is een fijn boek om te lezen. De afwisseling van perspectief tussen Sarah en Anna, maakt dat je als lezer constant verder wil lezen. De vraag wat er precies is gebeurd met Sarah is niet zo moeilijk te raden, maar het is mooi verwerkt in het verhaal en de emoties die spelen zijn goed beschreven. Door het meelezen van het dagboek van Anna, leef je ook met haar mee. Het naïeve meisje dat nog getekend is door een verlies en zich laat verblinden door de rijkdom van een Engelse landeigenaar is een sterke tegenhanger van het verhaal van Sarah. Het doorvlechten van de Ierse legendes over The good people geven het een mysterieus randje.

Evie Woods is goed in het vertellen van verhalen en daardoor ga je al snel op in de levens van Sarah en Anne. De omschrijvingen van de omgeving is ook erg mooi gedaan. Je ziet alles voor je en kan je makkelijk verplaatsen in de personages.

The storyteller is een mooi en mysterieus verhaal met goed uitgewerkte personages, twee tijdlijnen in een prachtige setting van het Ierse platteland.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marieke Scheers

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?