Prachtig ingetogen ontroerend verhaal

MarijeMiggiels MarijeMiggiels
25 mrt 2022

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma beschrijft niets ontziend een drama dat zich afspeelt in de prachtige omgeving van het wad in het leven van een tienerjongen die veel te jong gedwongen volwassen moet worden.

Moeder is manisch-depressief en niet medicijn-trouw, vader kan het niet aan en vlucht naar zijn werk en baby zusje Aukje heeft vanwege een afwijking korte tijd te leven en continue zorg nodig waar Koen verantwoordelijkheid voor neemt. Hij neemt zich voor om Aukje het paradijs te laten zien voor zij sterft.

We worden mee op reis genomen in de gedachten van Koen. Zijn schuldgevoelens, zijn woede, zijn veranwoordelijkheidsgevoel, het verdriet en alle grijze gebieden daartussenin. Dit alles wordt beschreven uit het perspectief van Koen waardoor de familiegeschiedenis niet direct duidelijk is en dat komt ten goede aan het verhaal.

De lezer/luisteraar wordt meegevoerd in een verhaal van verlies, maar ook en vooral van een ontroerende allesoverheersende liefde die een groot verdriet ontstijgt. Niets liever wil je dan Koen en Aukje beschermen, maar wat doet hij het goed...

De voorlezer Ruben de Goede leest prettig voor, zijn rust past uitstekend bij de omgeving in het verhaal.

Hou je zakdoeken maar vast gereed.

Meer recensies van MarijeMiggiels