Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Adembenemend

Marijo Bakker 01 april 2019


Boeman.
Auteur: Lineke Breukel.
Uitgeverij Village
www.vandorp.net
Omslagontwerp: Steve Breukel.
ISBN 978 94 61852 496

Over Lineke Breukel:
Lineke emigreerde in 2012 naar Zweden. Ze wilde het drukke Nederland achter zich laten en verhuisde naar Zweden, waar ze sindsdien midden in de natuur leeft en zich toelegt op het schrijven van bloedstillende thrillers.

Samenvatting:
De geboren Amsterdammer Ras Mus is misdaadjournalist en schrijver.
Hij stort zich op het mysterie van de verdwenen Vikenmeisjes, ook bekend als de Witte Zwaluwen. Sinds 10 jaar verdwijnen er op dezelfde zomerdag jonge vrouwen uit het dorp Tatorp in Zuid-Zweden.
Wanneer een elfde jonge vrouw zou moeten verdwijnen, gebeurt er echter niets.
Is de dader te laat?
Op het zelfde moment speelt er zich een drama af in een geisoleerd landhuis aan het Vikenmeer,
waar de jonge Raven Winter een strijd levert tegen een moorddadige stalker.
Wanneer Ras Mus zich daarmee gaat bemoeien, wordt ook hij onverwachts gedwongen om te vechten voor zijn leven.


Mijn beleving:
De cover:
Prachtig, angstaanjagend, kippenvel. Prachtig werk van Steve Breukel.

Bij de eerste woorden die ik lees druipt de spanning eraf. Ik word direct meegezogen in het verhaal en laat me tot het einde niet meer los.
Lineke Breukel heeft een prettige maar ook wel rauwe manier van schrijven. Daar hou ik wel van.
Het verhaal bestaat uit twee verhalenlijnen die allebei heel goed zijn uitgewerkt.
Na een poosje lezen denk ik dat ik weet hoe het verhaal zal gaan lopen. Maar niets minder is waar. Het verhaal neemt een verrassende lugubere wending. Ik kan niet stoppen met lezen. Ik moet weten hoe het afloopt ook al zal me dat waarschijnlijk een nachtmerrie op leveren.

Conclusie;
Een prachtig spannend boek. Goed uitgewerkte personages. Onverwachte plots.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marijo Bakker

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!