Een heerlijke toegankelijke thriller
Aantal pagina's : 320
Verschijningsdatum : februari 2026
Thema : Thriller / spannende fictie
Samenvatting
Musicalster Catheleine van Houten (Cath) maakt een tocht per schip langs de Noorse kust om uit de handen te blijven van haar gewelddadige ex, Marnix Van der Laag. Het contactverbod is verlopen en Marnix heeft nog maar één doel: wraak. Aan boord van de Polarnatt jaagt particulier rechercheur Jord Storfjell samen met zijn vriend Bart, beveiliger op het schip, op een verkrachter die meerdere keren heeft toegeslagen. Jords moeder, hoofdredacteur van Talk, dringt erop aan dat Jord Caths verhaal onderzoekt, maar hij weigert uit respect voor zijn idool. Terwijl geheimen aan het licht komen, koerst alles af op een onafwendbare confrontatie, met fatale gevolgen. IJSKOUDE GOLVEN is een meeslepende thriller over obsessie, overlevingsdrang en de kracht die nodig is om opnieuw te durven vertrouwen. Een verhaal waarin dreiging en romantiek elkaar afwisselen tegen het decor van een ijzig mooie kust.
De cover:
De cover vind ik prachtig en straalt spanning uit. Dit boek wil je direct lezen.
Inhoud en opmaak:
Helaas is het boek slecht open te houden; de binding is niet optimaal. Zo slecht zelfs, dat ik het e-book heb gekocht.
De opmaak:
De hoofdstukken zijn niet te lang, wat het lezen prettig maakt. Ook de namen van de personages boven elk hoofdstuk verduidelijken veel. Kortom: mooi en duidelijk!
Mijn beleving van het verhaal:
IJskoude Golven is een boeiende thriller die zich afspeelt tegen de indrukwekkende achtergrond van de Noorse kust. Het verhaal volgt Catheleine, een succesvolle musicalster die op de vlucht is voor haar donkere verleden. Aan boord van het schip de Polarnatt probeert ze een nieuw begin te maken, maar de schaduw van haar verleden blijft haar achtervolgen. Ondertussen speelt er nog een mysterie op de achtergrond, dat het verhaal extra diepgang geeft.
Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop de schrijver spanning en emotie met elkaar verweeft. De personages zijn goed neergezet en je voelt hun angst, hoop en vastberadenheid. De schrijfstijl is prettig en vlot, waardoor je het boek moeiteloos uit leest. De Noorse kust vormt een prachtig, maar ook dreigend decor dat perfect past bij het verhaal.
Het boek zit vol verrassingen en houdt je tot het einde in spanning. De combinatie van dreiging, geheimen en een vleugje romantiek maakt IJskoude Golven tot een boek dat je niet snel weglegt. Het einde is onverwacht en sluit het verhaal op een bevredigende manier af.
Al met al is IJskoude Golven een heerlijke thriller voor iedereen die houdt van een goed opgebouwd verhaal met spanning, emotie en een mooie setting. Een echte aanrader voor een avond op de bank!
Dit boek verdient echt 5 sterren. Het is heerlijk en toegankelijk.