Vast aan het verleden?

Marina67 Marina67
6 mrt 2021

Caitlin is een 12-jarig meisje dat opgevoed wordt door haar alleenstaande moeder. Moeder werkt hard, maakt lange werkdagen en daarom brengt Caitlin haar tijd na school door in het aquarium. Caitlin vergelijkt haar leven vaak met dat van de vissen. Ze is gelukkig zo samen met haar moeder, maar ook kwetsbaar.

" Ik had op de wereld maar 1 mens, en zij was alles, en die schaduwvorm, die verdubbeling in het koraalaquarium, gaven me min of meer het gevoel hoe makkelijk ik haar kwijt kon raken".

Caitlin voelt zich vaak eenzaam, niet "ondergedompeld ", maar gelukkig heeft ze haar vriendinnetje Shalini. Op een dag ontmoet ze in het aquarium een man en deze ontmoeting zet haar hele leven op zijn kop.

Het verhaal begint traag en beschouwend, het kabbelt voort net als Caitlin haar leven. Maar de ontmoeting met de man zorgt voor bizarre ontwikkelingen. De stijl van het verhaal verandert hier, net als Caitlin haar leven.
Alles heeft te maken met gebeurtenissen uit het verleden, die van invloed zijn op de relaties, gedragingen en gebeurtenissen in het heden. Zal het Caitlin en haar familie lukken om zich hieraan te ontworstelen?

"Schaamte, vreemd hoe makkelijk die van de ene op de andere persoon overspringt".

Ik las dit boek in een buddyread en al analyserend vielen ons een aantal dingen op"

• Caitlin reageert soms als een meisje van haar kalenderleeftijd (12), soms al een klein kind en soms als een volwassene (ze kijkt als 32-jarige terug op haar leven)
  • Als Caitlin zich goed voelt vergelijkt ze zichzelf en anderen met de vissen en de wereld met het aquarium, als het slecht gaat doet ze dit niet
  • De schrijfstijl volgt de gebeurtenissen

Het verhaal is geschreven in een prettige stijl en krijgt van ons beiden een 7,5

Meer recensies van Marina67