Aardig, maar een hoog bouquetreeks gehalte

Marina67 04 september 2025
Linda Lansing is opgegroeid bij haar oma in het dorpje Fjållbacka in Zweden. Op 19-jarige leeftijd erft zij het leeuwendeel van Hotel Flanagans in Londen. Twintig procent is echter in handen van haar neven Laurence en Sebastian die Linda liever zien komen dan gaan.
Linda maakt gelukkig al snel een goede vriendin, lady Mary Carlisle, die haar helpt om het hotel draaiende te houden.

In het verhaal volgen we Linda in haar strijd om het hotel te behouden en haar neven het hoofd te bieden. Ook maken we kennis met diverse personages zoals medewerkers Elinor, Emma en Alexander en met Robert Winfrey die maar blijft opduiken in Linda haar leven.
De auteur heeft diverse thema's in het boek willen verwerken, zoals racisme, de positie van vrouwen in de jaren 60 en ptss. De uitwerking is echter summier. Daarnaast zit er een flinke hoeveelheid bouquetreeks-achtig seks in, wat blijkbaar tegenwoordig een verdienmodel lijkt te zijn. De afronding is rommelig en verloopt in een sneltreinvaart.

De pluspunten zijn de prima schrijfstijl en de herkenbare personages.
Al met al een 3 sterren waardering maar niet nieuwsgierig naar de volgende delen.

Meer recensies van Marina67