Wat is er gebeurd met Cadence?

Marina67 12 augustus 2025
Cadence komt uit de welvarende Sinclair familie. Haar moeder Penny, haar tantes Bess en Carrie, haar opa en oma en haar neefjes en nichtjes brengen elke zomer door op hun privé eiland Beechwood.
In zomer 15 komt Gat mee naar het eiland met zijn oom, de nieuwe liefde van Bess. Samen met haar neef Johnny, haar nichtje Mirren en Gat, op wie ze verliefd wordt, vormt Cadence een groepje, de Leugenaars genoemd. Maar de zomer eindigt met een ongeluk waarbij Cadence hersenletsel oploopt.
Ze kan zich niet herinneren wat er gebeurd is. In zomer 16 moet ze met haar vader mee naar Europa zodat ze in zomer 17 pas weer op Beechwood is. Ze probeert erachter te komen wat er twee jaar geleden gebeurde maar de Leugenaars mogen er niet over praten. Cadence brengt de tijd door met haar groepje in Cuddledown, het huis van Bess, terwijl de rest van de familie in het huis van opa Sinclair verblijft, oma is inmiddels overleden.

Stukje bij beetje komt Cadence erachter wat er gebeurd is in zomer 15, zal ze haar trauma kunnen verwerken?

Het is een typisch young adult verhaal, daar past de schrijfstijl ook bij. Het is mysterieus en intrigerend waardoor je wilt blijven lezen. De veelgenoemde plottwist ziet de geoefende lezer van dit genre wel aankomen. Persoonlijk vond ik deze twist jammer maar ik kan me voorstellen dat het veel lezers aanspreekt.

Al met al een prettige leeservaring over een familie met issues en geheimen.

Meer recensies van Marina67