Het beste bod

marissaleest 23 februari 2026
Na elf mislukte biedingen in de moordende huizenmarkt van de buitenwijken van Washington krijgt Margo een tip over het perfecte huis — nog vóór het officieel te koop staat. Wanhopig om te ontsnappen aan het krappe appartement dat ze deelt met haar man Ian, besluit ze dat dit huis van haar móét worden.

Wat begint met wat onschuldig rondneuzen en observeren, groeit langzaam uit tot een obsessie. Margo is vastberaden — obsessief zelfs — en zonder dat Ian het doorheeft, raakt ze steeds verder verstrikt in haar eigen plan. Een plan dat steeds manipulatiever wordt. Vastberaden om haar droomleven te krijgen, koste wat het kost.

Ian daarentegen is nuchter en relaxed, maar mist soms de scherpte en pit om echt tegenwicht te bieden. Toch bewandelt ook hij een pad waar Margo geen weet van heeft; een pad dat voor hen beiden niet onschuldig zal blijken. Langzaam raken ze van elkaar vervreemd, ieder gevangen in hun eigen geheimen.

Wat dit boek voor mij zo boeiend maakt, is de sterke psychologische laag. Tussen de gebeurtenissen door krijg je steeds meer inkijkjes in Margo’s jeugd, waardoor haar gedachten en keuzes begrijpelijker worden — maar niet minder verontrustend. De spanning zit in de subtiele verschuivingen die steeds verder onder je huid kruipen: in grenzen die langzaam worden opgerekt en in keuzes waarvan je voelt dat ze verkeerd zijn, maar toch onvermijdelijk lijken. Juist daardoor wordt het verhaal steeds ontregelender.

Hoever gaat Margo om het huis te krijgen?
Zullen ze het huis daadwerkelijk bemachtigen?
Willen ze het uiteindelijk nog wel hebben?
En belangrijker: vinden ze elkaar terug, of verliezen ze zichzelf in een blinde obsessie?

Ik neem je hier bewust niet verder mee het verhaal in — dit is er eentje die je beter zelf kunt lezen. Geloof me.

Het boek leest ontzettend vlot en verraste me volledig. Totaal anders dan ik had verwacht, maar absoluut in positieve zin. Eén ding is zeker: na dit verhaal kijk je nooit meer hetzelfde naar de huizenmarkt.

Dank aan World of Thrillers & Harper Collins voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van marissaleest