Wordt vervolgd... na de oorlog

marjolein0404 09 december 2019
Mijn eerste indruk van Ik laat je niet achter was een verhaal over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Een korte samenvatting van de achterkant vertelt dat het verhaal gaat over vier mensen die allemaal een geheim met zich meedragen. In de nasleep van de Tweede Oorlog kruisen hun wegen. Op de kaft staat een jongetje dat niet achtergelaten wilt worden. Deze combinatie van historie en een romanverhaal maakte mij nieuwsgierig naar het boek Ik laat je niet achter.

In het begin volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en houdt de schrijfster er lekker de vaart in. Soms is het wel even goed je hoofd erbij houden met de wisselingen in tijd en perspectief. Het verhaal gaat niet alleen over de oorlog, maar ook over het opgroeien van de vier hoofdpersonages en volgt het leven naar de beslissingen die zij nemen als volwassenen omlijst door de Tweede Wereldoorlog. Halverwege gaat de vaart van het verhaal achteruit en kabbelt het best wel even voort. Op twee derde van het boek werd ik weer meegenomen door het verhaal. Helaas voelde het einde dan weer een beetje rommelig aan, alsof de schrijfster nog even snel de verhaallijntjes aan elkaar wilde knopen. Al met al is Ik laat je niet achter bij mij goed voor drie punten.

Meer recensies van marjolein0404