leuk, maar mist verfijning
Voor de leesclub van de boekenreizigers olv Erna Eikhoudt lazen we dit keer ‘de vermoorde straatmuzikant’ geschreven door Kees van der Wal.
In dit verhaal lezen we het verhaal van Jerry. Hij is rechercheur bij de Rotterdamse politie. Hij zegt zijn baan daar op om een eigen detectivebureau te beginnen. Hij houdt een goed contact met zijn oude werkgever en mocht er iets zijnl, staan beide open voor samenwerking om zo de misdaad te bestrijden.
Zijn vriendin Jenny heeft een hotel met een aantal werknemers, Jerry staat haar bij in het reilen en zeilen daar.
Op het moment dat er een stoffelijk overschot wordt gevonden van een bekende straatmuzikant achter het plaatselijke cafe gaan alle alarmbellen rinkelen. Jerry gaat met deze zaak aan de slag en zet daarbij ook het personeel van het hotel van zijn vriendin in. Er volgen op vrijwel dezelfde wijze nog twee moorden. Dit verhoogt de spanning. Er volgt een samenwerking met de politie. Met zijn allen wordt er dag en nacht gewerkt om de mogelijke dader of daders te vinden van deze belachelijke moorden. Het is geen eenvoudige zaak, iedereen zou wel eens het gedaan kunnen hebben. Dat is een belemmering om de dader snel te vinden.
De vermoorde straatmuzikant is een apart verhaal om te lezen. De hoeveelheid personen maken dat je heel erg op moet letten in het verhaal. Dit maakte het voor mij dat ik niet het gevoel kreeg dat ik personages heb leren kennen, iets wat ik wel jammer vind. De humor in het verhaal maakt dat het soms wel leuk weg las. Die momenten kon ik me ook goed voorstellen in het verhaal. Sommige zinnen komen vaker terug en dat nam de vaart wel uit het verhaal om te lezen. Leuk om te lezen dat ze zoveel overleg hebben gezamenlijk, iets positiefs, maar gebeurt dit in de werkelijkheid.
Dit boek is jammer genoeg niet dat wat een spannend boek mij zou moeten brengen. Het is verder een leuk verhaal, maar mist wat verfijning.