Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

Stiefzus, geschreven door Jennifer Donnelly, vertelt het verhaal van Isabelle. Isabelle is de lelijke stiefzus van Assepoester, in het boek Ella genoemd, die haar tenen moet afsnijden om (onsuccesvol) in het glazen muiltje te passen en later hard wordt behandeld door Franse burgers. Ze is van mening dat het leven makkelijker is wanneer je mooi bent, en gaat op een queeste om dit te bereiken. Er ligt echter een hoop magie, gevaar en spelingen van het Lot op de loer...

Al snel blijkt dat het leven namelijk niet rooskleurig is voor Isabelle. Gedurende het boek maakt zij een geweldige karakterontwikkeling door wanneer er een hoop obstakels op haar pad komen om de stukjes van haar hart terug te vinden. Zo leert ze niet alleen zwaardvechten, maar ook vergevingsgezind te zijn en lief te hebben. Isabelle is een fijn en verfrissend hoofdpersonage, ze is niet bang haar mond open te doen en maakt ook wel eens fouten, maar ook hier leert zij van.

De kaft maakt wellicht de indruk van een hertelling van ‘Assepoester’, maar het boek lijkt nauwelijks op het sprookje, in een goede zin. Stiefzus leest namelijk als een sprookjesachtig, maar bruut avonturenverhaal. De schrijfstijl is heerlijk fabelachtig, en ondanks dat er een hoop tempo en actie in het verhaal zit zijn er ook een hoop passages met wijsheden in te vinden, die je zo op een kussentje zou kunnen borduren.

Al met al is Stiefzus een absolute aanrader voor iedereen die van hertellingen van sprookjes houden, maar ook voor de fantasy-liefhebbers en lezers die een keer volledig buiten hun comfort zone willen lezen. Het boek bevat alle elementen voor een succesverhaal: Een hoop actie en avontuur, een vleugje romantiek en een geweldige karakterontwikkeling. Stiefzus is simpelweg fabelachtig fantastisch.

Reacties op: Fabelachtig fantastisch

1
Stiefzus - Jennifer Donnelly
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker