Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

The Good Girls is het tweede en laatste deel van de serie van Sara Shepard, beginnend met The Perfectionists. Je kunt de boeken dan ook niet apart lezen, want in The Perfectionists staat een hoop waardevolle informatie en kom je veel te weten over de vijf meiden die een rol spelen in beide boeken.

The Good Girls gaat verder waar The Perfectionists eindigde, hoewel de spanning zich snel opbouwt en de gebeurtenissen zich in een rap tempo opvolgen. Waar je in het eerste deel de meiden leert kennen, draait het tweede deel vooral om het afwerken van het dodenlijstje en de vraag: Wie zit erachter en hoe is deze persoon te stoppen? Langzaam maar zeker komt de waarheid aan het licht, en de plotwending (en het einde) zal je in schok achterlaten.

Er worden nieuwe thema's aan het licht gebracht, en het is duidelijk dat de meiden een ontwikkeling doormaken. Zo maakt Mac van alles mee rondom haar (ex-) beste vriendin Claire, kampt Ava met mentale mishandeling door haar schoonmoeder en staat Julie's wereld op het punt om in duigen te vallen. En in dit deel wordt tevens duidelijk dat de meiden elkaar niet meer allemaal kunnen helpen, want wie kunnen ze nog vertrouwen met een moordenaar op vrije voeten?

Heb je net als ik gesmuld van The Perfectionists en houd je van een spannende dramaserie à la Pretty Little Liars, dan is deze duologie zeker aan te raden. Door de perspectiefwisselingen, plotwendingen en spanning blijf je maar doorlezen en, ook al is het een duologie met tezamen meer dan 500 pagina's, vlieg je door de boeken heen. Het is een genot om deze serie te lezen.

Reacties op: Meer mysteries, meer moorden, meer plotwendingen

6
The Good Girls - Sara Shepard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners