Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

These Divided Shores is het tweede en daarmee laatste deel van de Stream Raiders duologie van Sara Raasch. Waar het eerste deel het begin van de opstand van Grace Loray tegen koning Elazar kenmerkte, ligt er in het tweede deel een waar gevecht op de loer voor kroonprins Ben, rebel Lu en piraat Vex. De spanning is om te snijden, maar de verwachtingen zijn hoog...

Het plot van These Divided Shores is wat langzamer in vergelijking met These Rebel Waves, maar realistisch. Plannen worden uitgedacht of zomaar uitgevoerd, gesprekken worden gevoerd, romances bloeien op en vriendschappen worden gesloten. Er gebeurt nu eenmaal veel, en daarvoor wordt de tijd genomen. Het is daarnaast ook eerlijk: De hoofdpersonages maken hier en daar een foute keuze en hebben conflicterende gedachten, waardoor het geheel niet té perfect wordt en de personages nog echter zijn. Alles voelt heel natuurlijk, en toch fantasierijk.

Een opvallend element in These Divided Shores, wat ook een grote rol speelde in These Rebel Waves, zijn plottwists. Wanneer je denkt alles te weten, komt er een nieuw geheim boven water, en Raasch deinst er tevens niet voor terug om een personage aan zijn einde te laten komen wanneer je het niet verwacht.

These Divided Shores is een waardig slot van een geweldige duologie, waar diversiteit, romantiek, actie en ontwikkeling een grote rol spelen en je toch wel een traantje moet wegpinken hier en daar. Het is dan wel lastig inkomen, maar wanneer je in de oorlog van Grace Loray getrokken wordt, kom je er niet snel meer uit.

Reacties op: Waardig slot van een geweldige duologie

11
These Divided Shores - Sara Raasch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker