WOW ! Mega spannend boek! Must read!
Wow weer een superspannende thriller van Kim Verheugen! Dit boek laat je griezelen en dat begint al bij de cover. Dit is in het kort het verhaal:
Emma is gegijzeld met 8 andere personen en als ze ontwaken in een leegstaande fabriek ergens ver van de bewoonde wereld, wordt hun leven een nachtmerrie.
Nergens is een uitgang, ze hebben geen eten en drinken maar wel last van ratten en vieze groene vliegen. Vrij snel hebben ze door dat het de bedoeling is dat ze daar allemaal gaan sterven, want niemand kan het zonder drinken overleven. Wie is er verantwoordelijk voor deze situatie? Wie heeft hun daarheen gebracht? De 9 personen kennen elkaar niet. Maar als de honger, dorst en stank niet meer te harden is, escaleert het tussen een aantal personen. De kans om te vluchten is alleen via een raam, waarvan je weet en ziet dat je dat niet overleefd.
De personages worden allemaal heel goed beschreven….de één is gothic, de ander homo,een kleptomaan en weer een ander is heel gelovig, en zo leer je ze langzamerhand allemaal kennen.
De gedachten van de dader lees je in de gedeeltes met een ander lettertype…
Het is een gruwelijk verhaal met een horrortintje! Ik zat nagelbijtend te lezen en kon het boek moeilijk weg leggen. Je kunt bijna niet wachten hoe het afloopt en of er iemand is die deze gruwel overleefd heeft. De schrijfster weet het plot tot het laatste toe geheim te houden. Wàt een supergoed boek met een zeer verrassend plot, wat ik niet zag aankomen.! Alle puzzelstukjes vallen op hun plek en ik ben een absolute fan, want al haar boeken zijn top! “Het hol van de rat” is opnieuw een mega goed boek die je gewoon gelezen moet hebben als thrillerliefhebber.
Ook dit boek van Kim Verheugen waardeer ik met 5*