Niet superspannend, maar wél interessant !
Ik vond het een fijn boek om te lezen, maar niet super spannend. Daarintegen wel interessant genoeg om het boek in 2 dagen uit te lezen.
Het verhaal is geloofwaardig en zorgt wel voor een mysterieuze sfeer….. De proloog geeft de nodige spanning en nieuwsgierigheid om het boek te lezen.
De karakters zijn goed beschreven en levensecht. Karine en Rob zijn een getrouwd stel met een dochtertje Sofie…Als Karine een nieuwe baan krijgt als lerares Engels, heeft het jonge stel een oppas nodig. Ze kiezen voor Heleen, niet wetende of ze wel de goeie keus hebben gemaakt. Hadden ze niet beter de referenties kunnen natrekken? Heleen zegt verpleegkundige te zijn, maar daar had ik al gauw mijn vraagtekens over…. Het wordt Karine niet gemakkelijk gemaakt als ze Heleen niet helemaal vertrouwd. Haar man daarintegen denkt dat Karine overspannen is en trekt partij voor Heleen.
Je voelt eigenlijk al vrij snel welke kant het opgaat, maar je wilt alle vragen beantwoord hebben, wat uiteindelijk ook gebeurd. Heel triest dat iemand heel ver kan gaan, om zelf in de belangstelling te staan. Ik heb genoten van de schrijfwijze van Anne Nicolai en voor mij was dit het eerste boek wat ik van haar heb gelezen. Ik zou absoluut ook een volgende willen lezen.