Advertentie

Het is duidelijk dat de auteur vooral het plezier dat je kunt hebben bij het fotograferen van dieren en planten in de natuur met een echte fotocamera wil benadrukken. Bovendien is het heel leerzaam!
Er staan goede fototips in, zoals: "Oefen eerst op tamme (huis)dieren voordat je het veld intrekt voor echte wilde beesten".
Dat houdt dit avontuur om mee te starten heel dichtbij jezelf.

Enkele onderwerpen die besproken worden:
Hoe werkt een camera? Hoe maak je een geslaagde foto? Waar en wanneer vind je onderwerpen? Hoe fotografeer je een landschap, kikker, vogels, vlinder, paddenstoel of een bloem? Wat doe je met je foto’s? Tips voor de fotograaf, voor je meester of juf en voor papa en mama.
Het gaat hier niet alleen maar om je de techniek bij te brengen, maar je leert in eenvoudige stappen de basisbeginselen van de fotografie. Mede door de prachtige foto's en de beschrijving daarvan kun je zien wat allemaal mogelijk is in fotografie.

Voor in het boek staat een overzichtelijke inhoudsopgave van de achttien hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk lees je een uitgebreide inleiding van de auteur.

Vooral voor de allerjongsten is het naar mijn mening belangrijk dat een ouder eerst het boek even doorneemt. Daarna wordt het samen genieten van de mooie foto's en de tekst. De wat oudere kinderen kunnen alleen aan de slag in dit mooie boek, maar het blijft zeker ook genieten voor volwassenen.
De leeftijdsgrens hoeft wat mij betreft niet vermeld te worden. Daarom liever 6+ dan 7 - 13 jaar.

Er komen een aantal minder gangbare woorden in het boek voor, maar dat zijn woorden die horen bij fotografie. Deze woorden worden ook goed uitgelegd in het boek waardoor het een toegankelijk boek is geworden.
Kinderen die een klik hebben met de natuur zullen door middel van dit leerboek een mooie kans krijgen om een junior fotograaf te worden.
Misschien willen ze zelfs lid worden van een natuurclub!
Boven alles leren we uit 'Van nature klikt het!' hoeveel plezier je kunt beleven aan het bestuderen van de natuur door middel van het gebruik van een fotocamera.

Reacties op: Een toegankelijk en inspirerend leerboek

2
Van nature klikt het! - Bart Stornebrink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker