De jongen die de vuurvliegjes ( zijn broer) volgde
Hoop, vriendschap en vertrouwen zijn de kernwoorden van deze roman
Dit prachtige verhaal speelt zich af in Pakistan, waar de familie van Lalloo vastzit in een Bhatti, waar ze dag in dag uit stenen moeten maken in de steenfabriek, dit om een schuld af te lossen. Lalloo is in zijn jonge jaren ondergebracht bij een welgestelde familie om daar te gaan werken, zodat hij niet in de steenfabriek aan de slag hoeft.
Elk jaar komt Lalloo op de sterfdag van zijn broer terug naar de Bhatti om met de familie het graf te bezoeken.
In kleine flashbacks leren we Jugnu (vuurvliegje in het Pakistaans) de overleden broer van Lalloo kennen, een strijdbare jongen die er in de avond op uit trok om de betoverende vuurvliegjes te bewonderen en een plan maakte om te ontsnappen uit de Bhatti.
In de loop van het verhaal leren we de geschiedenis van de familie kennen, hoe Jugnu is gestorven, en welke motieven er te grondslag aan lagen. Lalloo wilt het beste voor zijn familie en gaat op zijn manier geld verdienen om de schuld van zijn familie in te lossen, maar komt er al snel achter dat dit niet zo makkelijk gaat als hij telkens denkt, gelukkig is hij veerkrachtig, creatief en strijdvaardig.
Hoever zou jij gaan om je familie uit het slavernij van de steenfabriek te bevrijden? Zou je alles opgeven en achterlaten? Welke keuze’s heb je, wie kan je vertrouwen, welke risico’s zou je nemen?
Schitterende roman, waarbij je, jezelf de bovenstaande vragen steeds blijft stellen, in het begin had ik wat moeite om in het verhaal te komen, maar gaandeweg kon ik steeds moeilijker stoppen met lezen.
Een mooi woord van de Auteur met wat achtergrond informatie over het werken in de steenfabrieken maakt dit boek compleet.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren.