geloof niet alles wat je leest...
Naboosten-vervalsen-misleiden zijn wel de kernwoorden van deze roman
We volgen Ema Somerman, een jonge vrouw, woonachtig in Noorwegen met een indrukwekkend gevoel voor de ICT en de mogelijkheden die dit kan brengen, ze strijd aan de goede kant om deepfakes te ontdekken en te bestrijden in het bedrijf Profil, maar anderzijds deinst ze ook niet terug om te hacken/misleiden voor eigen gewin.
We leren in de loop van het boek Ema steeds meer kennen door de flashbacks van haar jongere jaren in Rotterdam, voor mensen bekend in deze stad, heel beeldend en herkenbaar beschreven, waardoor je, je echt op die plekken waant. Haar vader verdwijnt van de ene op de andere dag tijdens een onderzoek waar hij op stuit tijdens zijn werk als Journalist, haar moeder kan dit niet goed verwerken en de band met Eva word hierdoor nog wreder dan het al was.
Op een dag krijgt Ema een bericht dat haar vader is gevonden en reist terug naar Nederland waar ze op het onderzoek stuit van jaren terug, ze zet het onderzoek voort om zo achter de waarheid te komen over haar vader. Maar wat is die waarheid precies?
Het verhaal heeft niet alleen flashbacks naar het verleden, maar ook ineens een blik in de toekomst 10 jaar later, hier was is de draad alleen een beetje kwijt.
Het eerste deel van het boek vond ik heel sterk en zat ik goed in het verhaal, in het laatste deel was is het verhaal een beetje kwijt en kon de schrijver mij er niet meer bij houden, jammer maar misschien ging het verhaal een kant op waar ik mij niet tot aangetrokken voelde, ondanks dit gevoel heb ik het boek met veel plezier gelezen en er een les uit getrokken:
‘Het is makkelijker om mensen te misleiden, dan ze ervan te overtuigen misleid te zijn’
Het is boek dat niet echt goed in een hokje past en dat is heel sterk gedaan, is het een roman, een thriller, fantasy, science fiction…. Ik kan je het antwoord niet geven, ga het ervaren zou ik zeggen.
Voor de niet Rotterdammers onder ons, een kleine tip google de afbeelding van het kunstwerk waarnaar meermaals naar gerefereerd wordt, dit voor de extra beleving.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren.
Dit boek last ik voor een recensie van de club van echte lezers
Dit boek krijgt van mij 4 sterren.
Dit boek last ik voor een recensie van de club van echte lezers