Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Voor Malik is het Solstasia festival een manier om zijn door oorlog getroffen thuis te ontvluchten en een nieuw leven te beginnen met zijn twee zussen in het grote Ziran. Maar als een wraakzuchtige geest zijn zes jaar oude zusje Nadia ontvoert, is de enige manier om haar terug te krijgen te voldoen aan de eis van de geest: de kroonprinses van Ziran, Karina, te vermoorden.
Terwijl Karina rouwt om de moord op haar moeder is het haar taak om het feestelijke Solstasia te leiden. Ze besluit om gebruik te maken van magie om haar moeder te laten herrijzen. Het enige wat ze nodig heeft is het hart van een koning. De enige manier om daaraan te komen is om zichzelf uit te huwelijken aan de winnaar van Solstasia.
Malik vindt op wonderbaarlijke wijze een manier om deel te nemen aan de wedstrijd. Het enige wat ze niet van elkaar weten is dat ze op weg zijn elkaar te vernietigen om iemand anders ervoor terug te krijgen. Na enkele ontmoetingen blijkt dat elkaar haten moeilijker is dan ze hadden verwacht. Zullen ze hun taak kunnen volbrengen?

Vanaf het begin van het verhaal wordt de wereld waarin Malik en Karina leven goed in beeld gebracht. Maar ook vooral het verschil in hun werelden. Malik komt uit een onderdrukte en door oorlog getroffen plek terwijl Karina alles kan hebben wat haar hart begeert, behalve haar vader en zus die zijn overleden en al snel ook haar moeder. De ernst van de situatie wordt goed uitgebeeld in de straten en in de loop van het verhaal ook in de interactie tussen verschillende personages. De magie blijft nog even uit en dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Op die manier kun je de personages goed leren kennen en is er meer tijd om de wereld tot leven te brengen. Doordat de perspectieven van Malik en Karina elkaar per hoofdstuk afwisselen krijg je informatie vanuit beide kanten van het verhaal, uit de verschillende plekken waar ze zijn opgegroeid. Aan de ene kant lijken ze niet meer van elkaar te kunnen verschillen, maar tegelijkertijd strijden ze voor eenzelfde soort doel zonder dat ze het van elkaar weten. Hun korte ontmoetingen laat de interesse in elkaar al snel groeien.

Het festival waar het verhaal zich tijdens afspeelt is aan de ene kant een groot feest voor de bewoners, maar het is ontstaan door een duister verleden. En bij dat duistere verleden komt de magie om de hoek kijken. Zowel Malik als Karina moeten manieren vinden om op de een of andere manier gebruik te kunnen maken van deze oude toverkunst om hun doel te bereiken. Maar ze weten allebei nog maar weinig van de achterliggende regels. Hierdoor gaat niets zoals ze hadden verwacht. Terwijl het verhaal vordert neemt de magie steeds meer de overhand en worden de verhalen die eerder in het verhaal wel eens naar voren kwamen, duidelijker. De auteur heeft enkele interessante en verrassende plotwendingen in het verhaal verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de ontknoping en conclusie van dit boek nauwelijks te voorspellen waren. Op een gegeven moment komen de personages, de magie en de oude verhalen bij elkaar tot een hoogtepunt met drastische gevolgen. Een vervolg is daarom onvermijdelijk. En als je net zoals ik erg van dit verhaal hebt kunnen genieten dan kijk je daar met smacht naar uit als je de laatste bladzijde van het boek hebt gelezen.

Reacties op: Geweldige en onvoorspelbare wereld

4
A Song of Wraiths and Ruin - Roseanne A. Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners