Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Cassidy Blake is een bijzonder meisje. Niet alleen is ze geïnteresseerd in andere dingen dan haar leeftijdsgenootjes, zoals camera’s en fotografie in plaats van make-up en feestjes, ook haar ouders zijn net even anders. Ze schrijven namelijk boeken over geestverschijningen. En laat Cassidy’s beste vriend Jacob nou nét een geest zijn. Ondanks dat haar ouders veel tijd steken in het schrijven van de boeken en beginnen met het opnemen van een tv show over geesten, heeft Cass wel even iets anders aan haar hoofd. Terwijl ze de meest spookachtige plekken van de wereld afreizen, komt Cass in contact met nog meer geesten die blijkbaar ook iets van haar willen. Voor ze het weet staat haar leven nóg een keer op z’n kop.

Al vanaf het eerste hoofdstuk merk je als lezers dat dit boek voor jongere lezers is geschreven. Maar wat betreft de leesbaarheid, de spanning en het plot maakt dat weinig verschil. Ondanks dat lezers van Victoria’s boeken misschien wat meer spanning en diepgang zijn gewend, heeft dit verhaal ook wel zo zijn charme. Het hoofdpersonage is jonger, de gebeurtenissen volgen elkaar sneller op er wordt minder tijd besteedt aan details of andere personages. De wereld van Cass doet in het begin wellicht een beetje denken aan dat van Monsters of Verity, maar dit verhaal is toch wel anders opgebouwd. Het leest een stuk vlotter en de vriendschap tussen Cass en Jacob wordt met prettige humor uitgewerkt.

Gaande het verhaal kom je erachter wat de Veil inhoudt. Zo leer je de wereld van Cass wat beter kennen en zodra ze met haar ouders naar Schotland vertrekt beginnen de gebeurtenissen elkaar in een sneltreinvaart op te volgen. Door de korte zinnen en hoofdstukken en het simpele taalgebruik lezen deze boeken als een trein. De horrorelementen worden niet al te uitgebreid besproken wat de boeken goed leesbaar maakt voor jongere lezers vanaf een jaar of 12.

Reacties op: City of Ghosts

30
City of Ghosts - V. E. Schwab
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker