Kort verhaal over vriendschap, familie, ontdekkingen en boeken

De kat die een bibliotheek ging redden blijkt het vervolg te zijn op Het verhaal van de kat die boeken wilde redden. Dit is in principe een op zichzelf staand verhaal over een 13-jarig meisje dat een wonderlijke ontdekking doet in een bibliotheek. Maar, het is wel leuk om het andere verhaal gelezen te hebben. Zo ken je al enkele personages die in dit boek ook weer voorbij komen.

Het verhaal leest lekker weg en hoewel het om een literaire roman gaat, voelt het soms meer als roman dan als literatuur. Er zit wel een lichte literaire ondertoon in het verhaal waardoor het soms een beetje belerend of afstandelijk aanvoelt. Er zitten daarnaast veel referenties naar andere boeken in. Ook veel ouder werk, titels en auteurs die mij persoonlijk soms niet veel zeiden. Het stoorde gelukkig niet, het is gewoon leuk om een boek te lezen dat ook over boeken gaat.

Net als in het vorige boek, zit er in dit boek een praatgrage kat. Nu hoor ik je denken: hoe zit het daarmee? Nou, heel simpel. Het is een kat die kan praten. Voelt misschien een beetje fantasy-achtig aan, maar ondanks dat het in het echte leven niet zal gebeuren, leest het niet per se vreemd.

De kat die een bibliotheek ging redden is een leuk, niet al te moeilijk en vrij kort verhaal over vriendschap, familie, ontdekkingen en boeken.

Meer recensies van Minca (My Winged Books)