Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Het is twee jaar geleden dat Louise haar heksenkring verliet, op de vlucht voor iemand aan wie ze niet meer wilt denken. Ze vestigt zich in Cesarine waar ze alle magie achter zich laat en door te stelen en onder te duiken probeert te overleven. Als ze op een dag Reid tegen het lijf loopt, worden hun toekomsten op een vreemde en onvoorspelbare manier met elkaar verbonden. Maar Reid is een heksenjager en als hij erachter komt waar Lou van weg is gevlucht, zal hun verbintenis gedoemd zijn. De oorlog die tussen heksen en de kerk woekert, is al eeuwen oud. Beiden zullen ze keuzes moeten maken die ingaan tegen hun principes om zelf te overleven.

De eerste hoofdstukken hebben enigszins wat toewijding nodig om in het verhaal te komen. De onbekendere woorden, gebruiken en namen zijn niet zo voor de hand liggend, waardoor je als lezer je gedachten niet al te vaak kan laten afdwalen. Maar enkele hoofdstukken verderop zijn de gebruiken en gebeurtenissen wat duidelijker en vormt het verhaal zich tot een waar historische maar tegelijkertijd herkenbare wereld. De wereld wordt langzamerhand opgebouwd en sleept je uiteindelijk mee. Lou en Reid komen elkaar al redelijk snel tegen in het verhaal, maar de auteur houdt het nog even spannend door hen niet direct in elkaars armen te werpen voordat de spannende gebeurtenissen elkaar in rap tempo gaan opvolgen.

De wisselende perspectieven zorgen ervoor dat je vanuit beide overtuigingen een kijk kunt krijgen op de wereld waar ze leven. Als je vanaf je geboorte ergens in hebt geloofd is het moeilijk om ineens iets anders óók als waarheid te beschouwen, maar dat is wel wat er in dit verhaal zal moeten gebeuren, willen Lou en Reid ooit een overtuigende verbintenis in stand houden ten op zichten van de rest van de mensen uit Cesarine. Want als anderen erachter komen dat zij zich inlaten met de vijand is het voor hen beide einde verhaal. Met wat humor, spanning, actie en een vleugje romantiek weet Shelby Mahurin een interessante en krachtige wereld neer te zetten met herkenbare maar toch ook wel eigenaardige personages. Aan de ontwikkeling van de personages wordt ook redelijk wat tijd besteed. Niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook op vriendschappelijk- of liefdesgebied. Zo ontstaan er enkele onverwachte vriendschappen en bondgenootschappen tussen personages die je niet altijd zou hebben voorspeld.

Naarmate het verhaal vordert loopt de spanning op. Sommige geheimen zijn nog steeds niet onthuld en ondanks dat enkele verrassingen verderop in het verhaal hier en daar misschien wat voorspelbaar zijn, weet de auteur je als lezer in het verhaal te houden tot je de laatste bladzijde om slaat. Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen, je eigen wereld even helemaal te kunnen vergeten. Je kunt je verwonderen over gebruiken en gebeurtenissen van andere personages in een magische maar ook bedrieglijke wereld.

Reacties op: Magie, heksen en jagers

116
Heks & Jager - Shelby Mahurin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners