Mooi boekje maar niet voor iedereen

Minca (My Winged Books) Minca (My Winged Books)
26 mrt 2024

Het meisje, de walvis, de schildpad en de axolotl van Katinka Polderman en Merel Corduwener is weer zo’n prachtig geïllustreerd boekje met mooie, leuke, gekke quotes. Sommigen zetten je aan het denken, als je ze te snel leest komen ze niet over zoals ze misschien bedoeld zijn. Maar wat je er precies uithaalt, zal voor iedere lezer iets anders kunnen zijn.

‘Ze zeggen dat geluk in kleine dingen zit.’
‘Moet je nagaan hoeveel geluk er in grote dingen past.’

Iedereen kan er namelijk iets anders uithalen. Sommige bladzijdes zijn wellicht op dat moment niet voor je weggelegd, maar misschien de volgende dag, of de volgende week wel. Of misschien zijn ze voor iemand anders bedoeld. Zo kun je gemakkelijk een foto van een bladzijde doorsturen of een quote overtypen naar een persoon aan wie je op dat moment moet denken, of van wie je denkt dat ze het fijn vinden om het te horen of zien. Wat dat betreft is het ook een perfect boekje om cadeau te geven.

‘Misschien zit schoonheid niet in iets wat je kan aanraken, maar meer in het gevoel dat je er van krijgt.’

De illustraties zijn afwisselend gekleurd of zwart wit, gedetailleerder of abstracter, groter of kleiner. En die afwisseling is wel leuk. Soms had ik het gevoel dat ik iets miste op een pagina, dat die wat leeg aan voelde. Maar soms was dat juist ook de kracht ervan. Naarmate het verhaal vordert lijkt er ook wat meer kleur in te komen en worden de boodschappen vrolijker.

Meer recensies van Minca (My Winged Books)