Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Maia Tamarin heeft na een lange zoektocht de jurken van de zon, de maan en de sterren kunnen maken, maar dit eiste een hoge tol van haar. Ze keert terug naar een koninkrijk dat klaar is om oorlog te voeren. Edan, de jongen van wie ze houdt is verdwenen en wanneer ze in het Herfst Paleis komt wordt ze gedwongen de jurk van de zon aan te trekken om de plaats van de keizers bruid in te nemen. Zodra haar misleiding aan het licht komt ontstaat er chaos. Maar dat is niets vergeleken met de chaos die binnen in Maia woedt. Sinds haar aanraking met de demon Bandur, is ze aan het veranderen. Haar ogen gloeien soms rood en ze verliest de controle over haar magie. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Maia zichzelf volledig verliest. Maar eerst wil ze Edan vinden en haar familie beschermen tegen de aankomende strijd.

Na de gebeurtenissen in Spin the Dawn gaat het vervolg direct verder en snijdt al ver in het begin een nieuw probleem aan. Maia moet de plek van de bruid innemen en haar eigen genaaide jurk aantrekken. Ondertussen mag niemand opmerken dat zij Lady Sarnai niet is en moet ze de veranderingen in haar lichaam verborgen zien te houden. Er wordt in het begin nauwelijks teruggegrepen op de gebeurtenissen in het vorige boek. Hierdoor moet je als lezer voornamelijk op je eigen geheugen vertrouwen. En dit was soms nogal een opgave want er komen al ver in het begin veel verschillende namen langs, wat het niet altijd makkelijker maakt om iedereen uit elkaar te kunnen houden. Naarmate het verhaal vordert lijken de gebeurtenissen in het vorige deel inderdaad minder van belang te zijn, ook al verkeerd Maia in een situatie die in het vorige deel is ontstaan. Dit verhaal neemt je mee op een heel andere reis. Daar waar Maia in Spin the Dawn anderen heeft moeten overtuigen van haar kunsten als naaister en van het feit dat ze haar broers identiteit heeft aangenomen, moet ze in deel twee voor zichzelf vechten. De strijd die in haar heerst is duister en maakt het haar moeilijk om anderen te vertrouwen of bij haar in de buurt te laten komen. De momenten waarop de strijd binnen in haar wordt beschreven, zijn behoorlijk indrukwekkend en spraakmakend. De manier waarop de auteur zich heeft verplaatst in dit personage en de strijd tussen goed en kwaad binnenin een mensen lichaam heeft uitgewerkt is erg sterk.

Naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds spannender. Maia lijkt zichzelf steeds meer te verliezen, terwijl er een oorlog op komst is en ze toch wil blijven strijden voor dat wat goed is. Ze wilt haar familie niet in de steek laten en iedereen van wie ze is gaan houden beschermen, maar ze heeft geen idee hoe. Magie, goden en oude verhalen krijgen langzaam een belangrijkere rol en zorgen dan voor meer diepgang. Maia komt een aantal oude bekenden tegen die haar wijze raad geven, maar waarvan ze niet precies weet hoe ze die raad op moet volgen. Dat is uiteindelijk aan haar zelf. Het verhaal is volledig vanuit Maia’s perspectief geschreven en dat is ook wel voldoende. Ze wordt namelijk door geesten, demonen en goden aangesproken in haar hoofd. Op die manier vinden er ook regelmatig innerlijke dialogen plaats, al is het niet altijd even duidelijk welke stem wie toebehoort. Pas aan het einde wordt duidelijk wat de bedoelingen hierachter precies waren en dan vallen de puzzelstukjes in elkaar tot een mooi geheel.

Een duister, magisch en liefdevol verhaal waarin een jong meisje er alles aan probeert te doen om haar familie en vrienden veilig te houden, ook al moet ze hen beschermen tegen haarzelf.

Reacties op: Duister, magisch en liefdevol

3
Unravel the Dusk - Elizabeth Lim
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners