De dingen die we vinden
Isobel heeft nog niet veel geluk gehad in het leven! Ze werd op 6 jarige leeftijd wees toen haar ouders om het leven kwamen, werd snel uit het weeshuis geadopteerd waar ze het nodige heeft meegemaakt en heeft moeten verduren. Zodra ze kon gaan verder studeren is ze op kamers gegaan en kreeg ze de nodige rust. Maar helaas trof de onheil haar weer nog niet zo lang geleden ze werd gekidnapt door een bende mensensmokkelaars. Gelukkig werd ze toen snel bevrijd door de Folsom Renegades, want één van hun vrouwen was ook een slachtoffer. Ze had toen wat steun aan Colton, een atypische biker waar ze zich onverwacht veilig bij voelde. Hun wegen kruisen onverwacht weer en er ontstaat een vriendschap en zelfs wat meer. Maar durft ze zich te geven, lukt het haar om het verleden achter haar te laten? En is Colton ook niet op sommige vlakken niet beschadigd, wat het allemaal nog complexer maakt?
Dit verhaal is best een heftig verhaal met veel triggers rond misbruik en geweld. De angsten en trauma’s worden heel puur en met respect neergezet, je bent erg betrokken en je wil zo graag helpen of lasten overnemen.
Vanaf het moment dat ze dingen gaan uitzoeken & ontrafelen ben je zo mee! Je wil mee zoeken naar die antwoorden en het uitschakelen van het illegale netwerk.
De Folsom Renegades zijn weer een team en helpen waar nodig, op hun manier en stijl.
Marielle Brouwer gaat weer zo de diepte in met haar personages betreffende emoties en issues. Het heeft een donker en luguber kantje, maar ook van hoop en kracht.
De uitwerking van details,setting, omgeving en verhaallijn opzet is weer zo knap, doordacht en pakkend gedaan.
Het is een verhaal dat je in één ruk uit leest, maar dat je ook met momenten even moet wegleggen. Je moet de tijd hebben om het te plaatsen, van te bekomen en je nachtrust te bewaken.
Marielle Brouwer blijft sterk en standvastig vasthouden aan stijl, kwaliteit, intensiteit en verhaallijn opzet van de Folsom Renegades en toch is het weer zo een ander, sterk en uniek verhaal “De dingen die we vinden”.
4,5 ster
@missp_her_books_read