de Zwitserse dochter
Georgia en haar beste vriendin hebben een geschiedenis, de familie van Sam heeft opgevangen als haar ouders zijn omgekomen toen ze nog minder jarig was. Haar enigste familie lid die dan nog leefde, haar oma, weigerde om voor haar te zorgen. Nooit heeft ze begrepen waarom en nu plots wordt ze voor deze oma gevraagd door een advocaten kantoor om langs te komen. Er staat voor haar een kistje klaar, maar is Georgia wel geïnteresseerd in het verleden van haar oma en wat er verborgen zit in het kistje?
De twee tijdslijnen zorgen weer voor een heel mooi verhaal dat je raakt en in balans is.
Je kijkt mee over de schouders van Georgia en Delphine! Vooral het leven van Delphine is niet eenvoudig, het heeft vele persoonlijke issues die in het tijdsbeeld van 1950 de nodige problemen en opschudding gaven.
Georgia heeft dan weer het moeilijk met loslaten en toelaten. Door haar verlatingsangst laat ze misschien kansen, familie en de liefde schieten.
De personages en de verhalen worden naar mijn gevoel steeds beter en dat is het knappe werk van Soraya Lane.
Het klassiek benaderen en schrijven, past perfect in het genre en verhaal. Er is weer veel aandacht geschonken aan omgeving en tijdsgeest.
Meermaals heeft het verhaal me diep geraakt dit verwacht en onverwacht en ook een warmte gegeven wat vriendschap en liefde kunnen bereiken en creëren.
Ik wil meer, meer kistjes, verhalen en ontknopingen!
4,5 ster
@missp_her_books_read
Ik wil meer, meer kistjes, verhalen en ontknopingen!
4,5 ster
@missp_her_books_read